kindercoaching.jpg

Kindercoach Nijmegen e.o.

Als kindercoach ondersteun ik kinderen bij het ontdekken van hun sterke kanten. Het zelf ontdekken, oefenen en ervaren staan centraal. Wanneer een kind zich bewust is van zijn kwaliteiten, leert het deze gericht in te zetten en kan hij deze gebruiken om problemen op te lossen. Het zelfvertrouwen groeit en het kind leert trots te zijn op zichzelf. Samen met het kind of de jongere kijken we naar de vaardigheden en kwaliteiten die hij in zich heeft en zetten deze talenten in om problemen aan te pakken of op te lossen. Het kind leert zichzelf beter kennen en zal de problemen die op zijn of haar pad zijn gekomen om kunnen zetten in levenslessen. Ik help voornamelijk kinderen uit Nijmegen en omstreken, zoals Lent, Groesbeek, Malden, Wijchen, Beuningen, Overasselt en Grave.

De doelgroep

Wenden Kindercoaching is er voor kinderen en jongeren die met problemen kampen die ze zelf of met behulp van hun naaste omgeving niet kunnen oplossen. En voor ouders die hierbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ieder kind heeft talenten en mogelijkheden, maar is zich daar vaak onvoldoende van bewust.

Kindercoach traject

Na een vrijblijvende kennismaking (meestal telefonisch), maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek. Dit intakegesprek is bedoeld om de huidige situatie in kaart te brengen en de zorgen en hulpvraag van zowel ouders als kind helder te krijgen. Samen met het kind komen we in de eerste sessie tot het omschrijven van een concrete hulpvraag en bespreken we de wijze waarop ik als kindercoach hulp kan bieden. Met behulp van verschillende werkvormen (gesprek, spel, tekenen, knutselen) werken we aan de hulpvraag en zoeken we naar mogelijkheden om te komen tot inzichten en oplossingen.

Afhankelijk van de hulpvraag duurt een coachingstraject ongeveer 3 tot 6 sessies van een uur.

Wenden Kindercoaching & Logopedie
S.J.A. (Wiep) van Camp – van Haren
Molenveldlaan 150 6523RN Nijmegen

KvK 66829291
BTW nr 164925417B02
Bankreknr NL61 KNAB 0255 5193 11